Voorbereid op de Brexit 

Het zijn onzekere tijden als het gaat om de Brexit. Het is onduidelijk of er nog een deal gaat komen voor 31 december. Ook met een deal wordt de overgangsperiode spannend. Daarom bereiden wij ons al geruime tijd voor op wat er kan komen na de Brexit.  We houden daarbij rekening met verschillende scenario’s. We weten nu bijvoorbeeld niet welke documenten nodig zijn voor de in- en uitvoer van goederen. Onze belangrijkste prioriteit is dat we de levering van goederen voor onze klanten zeker kunnen stellen.  

Vervoer

Zoals het er nu voorstaat houden we rekening met een gefaseerde overgangsperiode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021. Wij werken samen met Kuehne + Nagel en zij beheren vanaf januari onze douaneaangiftes voor de import en export van goederen van en naar het VK. Zij hebben alle benodigde formulieren klaar staan en kunnen ze ook verwerken. Daardoor kunnen ook snel schakelen. We kunnen namelijk in een situatie terecht komen waarbij we aan 5x zoveel formaliteiten moeten voldoen wat grote vertragingen met zich mee kan brengen. 

Meer weten?  

Wil je meer informatie over hoe wij met de Brexit omgaan en de gevolgen voor jou als klant? Neem dan contact op met Jan Lammers. Of kijk op de website van Kuehne + Nagel voor meer informatie over de Brexit en de gevolgen voor de im- en export van en naar het VK.