Tandriemschijven

Tandriemschijven, ook wel bekend als poelies, vormen een essentieel onderdeel van vele industriële toepassingen. Ze zijn ontworpen om kracht en beweging over te brengen van een aandrijfriem naar een andere as, waardoor machines en componenten efficiënt kunnen functioneren. 

 

Welke soorten tandriemschijven zijn er?

Toepassing Tandriem en Tandriemschijf

Er zijn verschillende soorten tandriemschijven beschikbaar, elk met hun eigen ontwerp en toepassingen. Enkele veelvoorkomende soorten tandriemschijven zijn:

  1. Enkelvoudige tandriemschijven: Deze tandriemschijven hebben één groef en worden gebruikt in toepassingen waarbij een enkele tandriem wordt gebruikt.

  2. Meervoudige tandriemschijven: Deze tandriemschijven hebben meerdere groeven en kunnen worden gebruikt om meerdere tandriemen tegelijk aan te drijven.

  3. Spanrol tandriemschijven: Deze tandriemschijven hebben een spanrolmechanisme, waardoor de spanning van de tandriem kan worden aangepast.

  4. Tandriemschijven kunnen uitgevoerd zijn met zijflenzen, vaak de kleinere typen, waardoor de tandriem er niet van de schijf af kan lopen, en zonder flenzen, vaak bij groter aantal tanden/diameters.

Ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van jouw industriële toepassingen met tandriemen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment met tandriemschrijven of lees ons artikel over tandriemschijven op onze TechWiki pagina.

Wil je meer weten over ons volledige assortiment of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan gerust contact met ons op, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan onze hoofdpagina.