Kies de juiste koppelbegrenzer

Om ervoor te zorgen dat de koppelbegrenzer nog niet te vroeg vrijgegeven wordt met pieken, moet ervoor gezorgd worden dat het slipmoment van de koppeling minimaal 30% boven de maximale proceswaarde ligt. Koppelbegrenzers en overbelasting systemen mogen alleen gebruikt worden bij een lagere snelheid. Gebruik je ze toch bij hogere snelheden, dan verhoogt de slijtage van de koppelbegrenzer.

Toch overbelasting

Als de koppelbegrenzer zich heeft losgekoppeld in het geval van overbelasting, kan het enige tijd duren voordat de rit tot stilstand komt als gevolg van een hoge inertie in de aandrijflijn. Dit kan een hogere slijtage van de koppelbegrenzer en de overload systemen veroorzaken. Daarom raden we het gebruik van de KTR-SI aan voor aandrijvingen met grote inertie of met hogere snelheden. Ook adviseren we aan om elektronisch de koppelbegrenzers in de gaten te houden om ze te kunnen beschermen in het geval van overbelasting.

De juiste keuze

We helpen je graag met je (technische) vragen en met de selectie van het product dat het beste bij je past. Heb je een vraag? Neem contact op met onze sales engineers.