Limieten overschrijden

Een exoskelet is een extern skelet dat het interne skelet van een mens ondersteunt wanneer deze dat niet goed (meer) kan. Tijdens een training van Graessner, gevolgd door enkele collega's van Morskate kwam naar voren dat bepaalde onderdelen in ons assortiment ook voor exoskeletten gebruikt worden. Een voorbeeld waarin een exoskelet gebruikt wordt is bij ouderen met een spierzwakte.

Het exoskelet ondersteunt bij bewegen: stappen, opstaan uit een stoel, gaan zitten, trappen op- en aflopen. Het is de bedoeling om de ondersteuning af te stemmen op de specifieke behoeften van de gebruiker en niet meer te ondersteunen dan nodig, om de gebruiker zo actief mogelijk te houden.

Waarbij mensen bij het horen van de term 'haakse tandwielkast' vaak aan machines denken, liet Graessner zien op haar training dat dit niet zo hoeft te zijn. Bij de heup wordt voor de soepele mogelijkheid om stappen te zetten, gebruik gemaakt van een tandwielkast. Morskate is Graessners officiële leverancier in Nederland. 

Wil je meer weten over de training of over de producten van Graessner die wij in ons assortiment hebben? Neem contact op met onze sales engineers.

Onderstaande video laat je meer zien over de werking van een exoskelet.