De voordelen van een ROTEX koppelingROTEX klauwkoppeling

Een belangrijk onderdeel in een aandrijving is de verbinding tussen een elektromotor en het aan te drijven onderdeel. Deze verbinding wordt tot stand gebracht door een koppeling. Ondanks dat dit een eenvoudig mechanisch onderdeel lijkt is het essentieel voor de totstandkoming van de aandrijving.

Het is belangrijk dat de verbinding, d.m.v. een koppeling, in één lijn staat met de elektromotor en het aan te drijven onderdeel. De ROTEX is een eenvoudige koppeling die voor het opvangen van eventuele uitlijnfouten uitermate geschikt is.

De voordelen

De ROTEX is een driedelige naafkoppeling met een klauwvormige constructie. Deelbare naven zijn overigens ook leverbaar. De tandkrans, gemaakt van kunststof, heeft een sterke dempingseigenschap waardoor trillingen en schokken in de aandrijflijn opgevangen kunnen worden.

Een groot voordeel van de ROTEX koppeling is verder dat het een flexibele en montagevriendelijke koppeling is. Deze koppeling is overigens wel doorslagveilig, wat een belangrijk onderdeel is bij de selectie van een koppeling.

De ROTEX koppeling is gecertificeerd volgens de EG-norm 94/9/EG (ATEX95). Hierdoor is de ROTEX uitermate geschikt in omgevingen waar explosie gevaar en chemie om de hoek komen kijken. De tandkransen worden uitgevoerd met een temperatuur resistente T-PUR die leverbaar zijn in drie verschillende graden van hardheid.

Kortom deze koppeling is een eenvoudige en multifunctioneel toepasbare as-koppeling, die zowel in verticale als horizontale positie in te bouwen is.

Bekijk het productaanbod van ROTEX koppelingen

Bekijk het productaanbod hier. Heb je vragen? Neem contact op met een van onze sales engineers.