A-merken en de alternatievenAlternatief voor een a-merk

Bij Morskate werken wij nauw samen met onze leveranciers en werken we met technisch hoogwaardige producten. Deze worden in zowel de mechanische als in de elektrische aandrijftechniek gebruikt. Door onze kennis van techniek en nauwe samenwerking met leveranciers zijn we zowel technisch- als productspecialist.

Op onze website vind je een overzicht van de verschillende producten die wij aanbieden en de verschillende leveranciers (merken) waar we mee samenwerken. Wij hebben er bewust voor gekozen om onze a-merken op onze website te vermelden. Dat betekent niet dat we in de dagelijkse praktijk niet ook vaak alternatieven hierop aanbieden bij onze klanten.

Waarom een alternatief op een a-merk

Wij krijgen vaak te maken met de vraag naar een alternatief product. Een van de redenen hiervoor is een inbouwmaat waar een fabrikant rekening mee moet houden of denk aan een snellere levertijd. Wat we ook tegenkomen is dat er geconstrueerd wordt met service, als uitgangspunt, en een ‘beperkte’ levensduur van de machine en de onderdelen. Naast het feit dat bij het construeren van een machine de kwaliteit en performance belangrijk zijn, wordt ook het economisch aspect niet uit het oog verloren. Hoe lang moet een machine meegaan, is dan de centrale vraag en hoe verdien je je geld. Is dat met service op de onderdelen? Of wordt een gehele machine vervangen op het moment dat de technische levensduur bereikt is?

Graessner tandwielkasten

De tandwielkasten van Graessner zijn kwalitatief van een hoog technisch niveau. Specifiek de lage backlash en de hoge toerentallen maken de tandwielkasten van Graessner superieur aan andere merken. De producten worden geheel in hun eigen fabriek ontwikkeld, geproduceerd en langdurig getest op nominaal en maximaal vermogen.

Wij zijn er trots op dat we exclusief leverancier voor Graessner in Nederland zijn en hebben het productassortiment op onze website staan. Maar wij leveren ook alternatieven. Bijvoorbeeld als een machinebouwer zich moet houden aan een bepaalde inbouwmaat. Of wanneer er minder belang is bij een lage backlash en hoge toerentallen. In dat geval adviseren wij de tandwielkasten van Unimec. Dit is een uitstekend product van technisch goede kwaliteit en daarmee een prima alternatief, voor wanneer je een andere inbouwmaat nodig hebt. Overigens schelen deze twee alternatieven elkaar bijna tot niets als het op de prijs aankomt.

Powerjacks hefschroefspindelelementen

Als exclusief distributeur leveren wij de hefschroefspindelelementen van Power-Jacks. Deze hefschroefspindelelementen kennen een grote variëteit van hefvermogens. Deze hefvermogens beginnen bij 5Kn en gaan tot en met 200Kn en op speciale vraag hoger. Ook hier kan gelden dat er andere inbouwmaten gevraagd of geconstrueerd worden. Wanneer de constructeur deze vraag stelt kunnen wij hefschroefspindelelementen van NEFF gewindegetriebe leveren. Deze zijn vooral bij de kleinere types schroefvijzels voor een lagere belasting relevant. Bijvoorbeeld bij een belasting van 2kN.

Alternatief nodig?

Onze sales engineers denken graag met je mee. En we beperken ons niet tot alleen de leveranciers en producten die we op onze website hebben staan als het gaat om de aandrijftechniek. Heb jij een alternatief nodig? Neem contact op met een van onze sales engineers.