Update van de PowerGear van Graessner

De tandwielkast Power-Gear HS is ontwikkeld voor machines waar een bepaalde snelheid in combinatie met een lage backlash (>0,01arc/min) en precisie een vereiste is. Het tandwielen stelsel in de tandwielkast wordt met uiterste precisie geproduceerd en in de tandwielkast gemonteerd. Na de montage wordt iedere Power Gear uitvoerig getest, voor het afgeleverd gaat worden. Een ander belangrijk onderdeel van de Power-Gear tandwielkast is naast de lage energiebehoefte een mechanische efficiency van 98%.

Ondanks het feit dat de PowerGear kwalitatief hoogstaand is en in diverse industrieën, waar snelheid en precisie een vereiste is toegepast wordt, staat de ontwikkeling niet stil.

Aanpassingen

Feedback vanuit constructeurs had o.a. betrekking op de beperkte inbouwruimtes voor tandwielkasten. Hierdoor moeten de aandrijfonderdelen steeds kleiner en compacter worden.  Hiervoor is de PowerGear Miniature ontwikkeld, dit is de kleinste tandwielkast met een aluminium behuizing ter wereld. Er is bij de ontwikkeling van de PowerGear Miniature geen concessie gedaan aan de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Met inachtneming van de wensen en eisen van constructeurs zijn de volgende innovaties doorgevoerd door Graessner:

  • S75 is een nieuwe maatvoering van de Power-Gear HS
  • De PowerGear Miniature P033 en P045 zijn voorzien van een holle as

Door deze ontwikkelingen is het ontwerpen van machines eenvoudiger, de compactere maatvoeringen maken het voor de constructeur een stuk makkelijker. Maar ook het vervangen van bestaande en vaak grotere tandwielkasten is nu heel goed mogelijk. 

Last van lange levertijden? 

Een tandwielkast is een koopdeel en regelmatig komt het voor dat op het laatste moment de keuze gemaakt wordt. Uit ervaring blijkt dat bij concurrente tandwielkasten levertijden tot 20 weken geen uitzondering zijn. De PowerGear kan geleverd worden binnen de 10 weken.

Advies nodig? 

Wij helpen je graag als je vragen hebt over de verschillende type PowerGear tandwielkasten of levertijden. Neem contact op met Jan Lammers of Geoffrey Gokoelsing, zij zijn product- en technisch specialist voor de producten van Graessner.