Uni chains spiral belts – verbeterde lucht circulatie 

De modulair spiral belts van uni-chains zijn de perfecte oplossing voor het koelen, rijzen, invriezen, verwarmen en dergelijke op 1 gecentreerde plek. Doordat je gebruik maakt van de hoogte heb je beperkte productieruimte nodig. Wij leveren deze band aan onze klanten in de food industrie.  

De spiral belts van un-chains maken het verschil t.o.v. de concurrentie en zetten een nieuwe maatstaf op het gebied van hygiëne en kracht.  De modulaire banden (volledig kunststof) zijn extreem sterk en overstijgen vaak de levensduur van stalen banden. Ook qua hygiëne worden de hoogste standaarden gezet waardoor voedselveiligheid wordt gegarandeerd. Door het ontwerp van de spiral belt heb je deze voordelen:  

  • Goede luchtcirculatie zorgt voor snelle warmteoverdracht en dus procesenergiebesparingen 
  • De volledige plastic constructie zorgt voor een laag bandgewicht 
  • De gekozen draagvlakprofielen, niet klevende bandmaterialen en uniforme warmteoverdracht zorgen voor meer consistente eindproducten 

Koeltoren van de uni OSB spiral belt

Wat is er mogelijk met deze band?  

  • Houd gemakkelijk producten op de band door geïntegreerde zijbescherming.  
  • Je kunt gemengde productstromen scheiden door gordelbaanverdelers. Die houden een stroom binnen de lijnen en gescheiden van elkaar. Er is een open gebied waardoor de horizontale luchtstroom blijft.  
  • Producten blijven goed en stevig op de band doordat er hoge wrijvingstukken bevestigd worden aan de band. Daardoor blijven producten in de juiste positie.  
  • Door de toepassing van antikleef polymeer blijven de producten niet plakken aan de band.  
  • De band is volledig van plastic/kunststof waardoor er geen besmetting is met metaaloxide of markering op het voedsel van een metalen band.  
  • Het is een smeermiddel vrije oplossing waardoor voedselveiligheid en hygiëne gegarandeerd zijn.  

Meer informatie? 

Deze type banden zijn technisch en kwalitatief superieur in de markt. Wil je meer weten over levertijd, prijs of de toepassingsmogelijkheden in jouw omgeving?  
Neem dan contact op met Roel Herink. Hij is technisch- en productspecialist voor de producten van uni chains. Bekijk de technische gegevens van de uni OSB hier.