Laat je hydroflow koppeling reviseren

De hydroflow is een vloeistofkoppeling die wordt toegepast waar grote vermogens overgebracht moeten worden. Wij hebben o.a. de vloeistofkoppelingen van PTP in ons assortiment. Regelmatig hebben wij te maken met klanten waar wij adviseren niet een nieuwe vloeistofkoppeling aan te schaffen, maar de bestaande koppeling te reviseren.

Hoe gaat een revisie in zijn werk

Voor het uitvoeren van een revisie hanteren wij standaard prijzen afhankelijk van het type vloeistofkoppeling. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • De koppeling wordt ontmanteld
  • Schoongemaakt
  • Beoordeeld op schade
  • Standaard onderdelen worden vervangen
  • De koppeling wordt weer in elkaar gezet en onder druk getest

Voor elke revisie ontvang je een schade rapport waarin wordt aangegeven wat bij welk onderdeel is gebeurd (inclusief foto’s). Je krijgt zo een compleet beeld van de staat van de vloeistofkoppeling en wat er mis is. Aanvullend op de standaard  revisie kan het nodig zijn dat er extra reparaties nodig zijn deze worden dan achteraf geoffreerd.

Wil je meer weten over onze samenwerking met PTP m.b.t. de revisie van een Hydroflow (vloeistofkoppeling) neem dan contact op met Benjamin Savci. Wanneer je dat wilt kun je een voorbeeld van een schade rapport toegestuurd krijgen.

Waar ontstaat slijtage?

Uit ervaring weten wij welke onderdelen tijdens het gebruik slijten en vervangen kunnen worden. Wat wij in de praktijk zien is dat de aanwezige bushes na verloop van tijd vervormen. Bij een Hydroflow-Pencoflex combinatie kom het door uitlijningsfouten regelmatig voor dat de koppelings-pin in aanraking komt met de behuizing en beschadigingen aanbrengt. Dit zijn zo een paar voorbeelden die vaak voorkomen en waar het de moeite waard is een revisie uit te voeren waardoor de Hydroflow weer optimaal inzetbaar is.

Werking van een hydroflow

Door de oplopende toerentallen wordt de vloeistof in de koppeling in beweging gebracht. Hierdoor zal de aanwezige vloeistof het buitenste deel van de koppeling onafhankelijk van het binnenste deel laten draaien. Er is hierdoor dus geen directe mechanische verbinding tussen de twee delen van de koppeling. Samengevat betekent dit dat het draaimoment van de koppeling overgebracht wordt door de vloeistof.

De Hydroflow wordt zoals gezegd veelal toegepast bij grote vermogens. Waar je dan rekening mee houdt is dat kennis en ervaring vereist om de juiste Hydroflow te selecteren. Ook is de aanschafprijs van een Hydroflow over het algemeen hoger dan een standaard koppeling. Dat is o.a. de reden dat wij, wanneer het mogelijk is, adviseren om een hydroflow te laten reviseren.