Handmatig na-smeren of liever automatisch? Smeervet

Smeren met vet doet er toe. Je kunt niet maar oneindig smeren of te weinig smeren. Je krijgt uiteindelijk schade aan de aandrijvingen en verlies van efficiency. In de praktijk hebben wij hier ervaring mee. Bij Zwanenberg in Almelo is, met behulp van het monitoringssysteem de Beegle, inzicht verkregen in het effect van smeervet. Lees de case hier. Lees de case hier.

Handmatig na-smeren

Als onderdeel van het smeren gaat het hier nu over na-smeren. Een belangrijk onderdeel van het machineonderhoud. Het moment en de juiste soort smeervet is belangrijk bij na-smeren. Let erop dat er niet meerdere smeervetten door elkaar gebruikt worden of dat er vuil bij het vet komt. Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling dat er overvloedig smeervet wordt gebruikt voor het na-smeren.

Automatisch na-smeren

Je weet niet altijd wanneer na-smeren noodzakelijk is. In dat geval kun je kiezen voor automatisch na-smeren. Je weet dan zeker dat het juiste vet gebruikt wordt en de juiste hoeveelheid op het goede moment. Nadeel van automatisch na-smeren is dat je goed in de gaten moet houden of de smeervet potten voldoende gevuld zijn. Ook hier kan de Beegle een perfecte oplossing geven, nieuwsgierig? Neem contact op met Frans Nijman.