KTR-STOP industriële remsystemenKTR industriele rem

Industriële remmen zijn onder te verdelen in pneumatisch, elektrisch en hydraulisch en zijn over het algemeen mechanisch uitgevoerd. Een rem is vaak een klant specifiek product en afhankelijk van de toepassing een rem ontwikkeld.

KTR Stop rem

De KTR-Stop industriële rem is door KTR zelf ontwikkeld. De rem is gebaseerd op de bestaande principes die verder zijn geoptimaliseerd. De materialen die in het ontwerp zijn gebruikt zijn uitstekend bestand tegen corrosie en daardoor geschikt voor extreme weer-en andere fabriek en agressieve omstandigheden.

Een ander kenmerk van de KTR-Stop industriële rem is dat de constructie compact en licht van gewicht is met een extreem hoge vermogensdichtheid. Het grote voordeel van deze vernieuwde constructie is de lange stand tijd van de remschoenen. Dit resulteert in lage operationele kosten. Het compacte ontwerp geeft de constructeur een eenvoudige mogelijkheid tot het ontwerp van een machine constructie. Op dit moment zijn de KTR-Stop industriële remmen verkrijgbaar in de volgende types:    S(mall) – M(edium) – L(arge) – XL(Extra Large) – XXL (Extra Large).

Naast de KTR-Stop industriële rem is optioneel een intelligent regelsysteem verkrijgbaar voor het bewerkstelligen van een geprogrammeerde rem cycli. Bekijk hier de technische specificaties.