Specials van IP-P pneumatiek

De werking van een pneumatische cilinder is relatief eenvoudig. De energie die afkomstig is van perslucht wordt omgezet in energie waardoor een lineaire beweging gecreëerd wordt. Pneumatische cilinders komen voor in allerlei machines waar lineaire bewegingen noodzakelijk zijn. Dit kan voor het verplaatsen van een bepaald product of het openen/sluiten van kleppen.

Bij het ontwerpen van een machine houdt een constructeur rekening met inbouwmogelijkheden van pneumatische cilinders. Vaak is dit een sluitstuk van het ontwerp. Hierdoor wordt in de praktijk vaak achteraf pas de inbouw specificatie bepaald. Denk bijvoorbeeld aan de vereiste snelheid en het contact met chemische middelen. Dan spreek je al snel van een special, met andere woorden, een standaard pneumatische cilinder moet als special gemaakt worden. Met name bij de speciale machinebouw zijn niet standaard pneumatische cilinders vereist.

Een special samenstellen 

Stap één is het verzamelen van gegevens voor de selectie van materiaal voor de zuigerstang en de zuigerstang afdichtingen. De mantel van de pneumatische cilinder en afdichtingen moeten ook van corrosie vast materiaal gemaakt worden en vereisen specifiek materiaal wat bestand is tegen extremere factoren.

Stap twee is het bepalen van de lengte van de cilinder. De lengte van de cilinder mantel in combinatie met de uitslag lengte van de zuigerstang bepaalt het vereiste werkbereik. De meeste cilinder leveranciers houden het bij de standaardafmetingen. Dit is over het algemeen voldoende dekkend, maar het komt regelmatig voor dat er afwijkingen van de standaard vereist zijn.

IP-P pneumatische cilinders

Met de IP-P pneumatische cilinders zijn we in staat om te voldoen aan de vereiste specificaties en wordt in de ontwerpfase van de cilinder rekening gehouden met het pakket van eisen. Ondanks het feit dat IP-P speciale cilinders af kunnen wijken van de standaard cilinders is prijs, levertijd en verkrijgbaarheid concurrerend. Bekijk hier het assortiment van IP-P pneumatiek of neem contact op met een van onze sales engineers.