Special transportketting met meenemerSpecial meenemer transportketting

Wij hebben een ruim assortiment aan transportkettingen in vele maten en uitvoeringen. Bij onze klanten zien we dat de basis transportketting is gestandaardiseerd, waardoor kettingwielen ook standaard toegepast kunnen worden. Voor specifieke toepassingen zijn hier echter allerlei toevoegingen op mogelijk waardoor je een special krijgt.

Het verplaatsen van een product

Het te verplaatsen product bepaald meestal hoe de transportketting wordt ontwikkeld. De meenemers kennen dan ook altijd specifieke kenmerken die zorgen voor bijvoorbeeld een constante voortgaande productsnelheid, met name aan het einde van de baan om het kettingwiel. Hierdoor wordt het te verplaatsen product gecontroleerd voortgeduwd en niet aan het einde, als het ware, weggeschoten.

Voorbeeld

Bij een starre haakse meenemer wordt de (omtrek)-snelheid aan de top van de meenemer in veel gevallen te hoog. Hiermee wordt een ongewenste versnelling en veelal schade aan het product bewerkstelligd. Dit kan voorkomen worden met een special op de transportketting. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van kartonnen verpakkingen, de kartonnen dozen zijn nog open en daardoor nog niet op de volle sterkte. Om die reden is het van belang dat deze producten geleidelijk met een constante snelheid over een baan geleid worden om indrukken en andere beschadigingen te voorkomen.

Technische specificaties

De meenemer, zoals je op de afbeelding ziet, is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij je ook aan het einde van de transportbaan constante snelheid van het product wilt houden. Bekijk hier de technische specificaties van deze en andere specials voor transportkettingen.