Slipkoppeling

Slipkoppelingen zijn in de volksmond bekend onder vele namen waaronder: slipnaven, koppelbegrenzers en veiligheidskoppelingen.

In situaties waar soms te grote koppels vermogen kunnen voorkomen, wordt zeer vaak gebruik gemaakt van een slipkoppeling. Afhankelijk van de inertie en stijfheid van een machine kan namelijk grote constructieschade optreden aan de machine indien deze plots blokkeert. De slipkoppeling zorgt ervoor dat schade aan aanliggende machinedelen wordt voorkomen. Ze worden dan ook bij veel machines gebruikt, je kunt ze onder andere terug vinden bij verpakkingsmachines, transportbanden, textielmachines en motorreductoren.

Morskate heeft een breed aanbod van slipkoppelingen, je kunt bij ons terecht voor standaard koppelingen maar ook voor slipkoppelingen op maat. Daarnaast bieden wij zeer veel mogelijkheden om je zo altijd het juiste product te kunnen bieden. Hierbij kun je onder andere denken aan: flexibele uitvoeringen waardoor uitlijnfouten gecompenseerd kunnen worden, dubbel cardanische uitvoeringen, verlengde uitvoeringen en uitvoeringen met kettingwiel of klauwkoppeling. Onder andere de KTR Ruflex, Ringspann Sikumat en de Rexnord serie zitten standaard in ons assortiment. 

Mocht je advies nodig hebben over een slipkoppeling dan kun je vrijblijvend contact op nemen met Benjamin Savci.

 

Onze medewerkers staan voor je klaar

Frans Nijman

Managing Director

Erik Bekhuis

General Manager

Nienke Kalverla

Marketing & Communicatie