Schokken en trillingen opvangenT-PUR tandkrans KTR ROTEX

De KTR ROTEX heeft een groot voordeel, door de T-PUR tandkrans kunnen schokken en trillingen in de aandrijflijn opgevangen worden. De ROTEX is vergevingsgezind bij uitlijnfouten. Dit is natuurlijk niet onbeperkt, uitlijnen is noodzakelijk en voorkomt schade aan de gehele aandrijflijn.

Uitlijnen en onderhouden

Regelmatig onderhoud is dus geen overbodige luxe. Voor de koppeling betekent dit dat het onderhoud zich beperkt tot een controle naar de axiale, radiale en hoekuitlijning van de ROTEX t.o.v. de motor en het aan te drijven component. Uiteraard kan dit gedaan worden door een monteur, maar eenvoudiger en effectiever is het om dit elektronisch te doen.

Elektronisch monitoren

Dit kan met behulp van trilling sensoren en de Beegle. De sensoren zijn ingesteld op een controle waarde. Wanneer die is bereikt geeft de Beegle een melding op je smartphone (of een ander device wat je gebruikt). Er is dan nog niets kapot, maar je weet wel dat er actie nodig is. Je grijpt dus alleen in wanneer het nodig is en voordat er daadwerkelijk schade ontstaat. 

Meer weten?

Op de website van de Beegle vind je meer informatie over wat de Beegle kan en hoe het werkt. Lees bijvoorbeeld de case van Zwanenberg, waar wordt uitgelegd hoe de Beegle inzicht geeft zodat een productiestop opgelost kan worden.