Nieuw Type Minex koppeling – toepasbaar als rem 

De MINEX-H is een nieuwe serie MINEX koppelingen. Het is een magnetische koppeling die ook toepasbaar is als rem.  

Bekijk de technische specificaties hier.  

De werking 

De MINEX-H  hysteresis koppeling brengt via magnetische krachten contactloos het koppel over van de aandrijving naar het aangedreven element (slijtagevrije koppeloverdracht). Bij het bereiken van het maximale koppel schakelt de MINEX-H  hysteresis koppeling naar slippend vermogen, waardoor een slijtagevrije koppelbegrenzing wordt gegarandeerd. 

Zolang het bedrijfskoppel kleiner is dan het geselecteerde koppel (slipkoppel), wordt het toerental synchroon overgedragen. Zodra het bedrijfskoppel het geselecteerde koppel overschrijdt, slipt de koppeling en is er een relatieve snelheid tussen de aandrijf- en aangedreven zijde. Op dit moment wordt de polariteit van het hysteresis materiaal continu omgekeerd en warmt het op. Het houdkoppel bij overbelasting blijft nagenoeg constant, maar kan licht stijgen met een toenemende relatieve snelheid en de resulterende verliezen aan wervelstroom. 

Algemene beschrijving van magnetische koppelingen: 

De magnetische koppeling (MINEX®) is een permanent-magnetische koppeling die het koppel contactloos overbrengen via magnetische krachten tussen twee magnetische rotoren. Het standaard type MINEX®-S met insluitingsmantel en radiaal geplaatste magneten zorgt voor een hermetische scheiding van aandrijf- en aangedreven kant. 

De nieuwe hysteresis koppelingsversie (MINEX-H) is geschikt als slijtagevrije overbelastings beveiliging in plaats van klassieke veiligheidskoppelingen. Optioneel zijn er schijfkoppelingen verkrijgbaar. Hiermee kun je de magneten axiaal naar elkaar richten zodat draaimomenten door vlakke wanden overgebracht kunnen worden. Het overdraagbare koppel kan aangepast worden door de luchtspleet aan te passen. 

Technische kenmerken 

  • Onderhoudsvrije hysteresis koppeling door contactloze koppeloverdracht via magnetische krachten 
  • Slijtagevrije koppelbegrenzing 
  • Lading vasthouden 
  • Zeer goede koppelherhaalbaarheid 
  • Onderhoudsvrij 

Aanvragen?  

Wil je een prijs en levertijd weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte op bij onze sales engineer Benjamin Savci