Nieuw in ons assortiment: De Flexwave  

Nieuw in ons assortiment is de Flexwave tandwielkast van Graessner (bekijk hier de technische specificaties). Deze tandwielkast kenmerkt zich door een extreem hoge precisie met een bijzonder lage backlash. Dit betekent dat voor extreme precieze positioneringen deze Flexwave tandwielkast uitermate geschikt is. Het bijzondere van de Flexwave is het flexibele interne tandwiel en het elastische lager. 

Door de elasticiteit van het tandwiel en lagering zal er een continue aangrijpmoment blijven. Op het moment dat de rotatie stop wordt gezet, blijft nog steeds de aangrijping in stand met een zeer beperkte backlash. Bij lineaire aandrijvingen waar een precieze positionering noodzakelijk is, hier kun je denken aan het verpakken van medicijnen, of bij robotisering is de Flexwave een uitstekende mogelijkheid. 

Technische specificaties:  

  • Het flexibele tandwiel en het elastische lager hebben een elliptische vorm met de nok ingebracht. 
  • Het flexibele tandwiel en het interne tandwiel zijn aan beide uiteinden van de lange as van de ellips op een stabiele manier gekoppeld. 
  • Met het interne tandwiel vast, en wanneer de nok (invoer) met de klok mee wordt gedraaid, draait het flexibele tandwiel (uitvoer) tegen de klok in. En de rotatiesnelheid wordt bepaald door het tandbeeldverschil tussen twee versnellingen.