Monitoring in een industriële vriezer

In de horeca wordt veelal gebruik gemaakt van industriële vriezers. Die moeten op een constante temperatuur van -20c blijven. De temperatuur mag vanwege voedselveiligheid niet onder de -16c komen. Aanvullend moet (vanuit overheidswege) de temperatuur gelogd worden zodat het verloop inzichtelijk wordt.

Dit kan handmatig, maar je bent niet 24/7 aanwezig en afwijkingen vallen dan (vaak) niet op. Voor een klant hebben wij daarom een Beegle geïnstalleerd in de vriezer van een wijnbar. Met behulp van de Beegle kan zij nu 24/7 de temperatuur loggen. Bij afwijkingen in de temperatuur krijgt zij een melding op haar smartphone en via e-mail. In de vriezer is een temperatuur sensor geplaatst en een alarm waarde ingesteld op -17c.

In de praktijk

De temperatuur vertoonde een onregelmatig patroon tot boven de -10c. Technisch was er niets mis met de vriezer. Toch bleef er een onregelmatig temperatuurverloop. In de praktijk bleek dat de deur openstond door trilling. De vriezer stond namelijk niet waterpas, maar 4o overhellend. De vriezer is nu achterover hellend gezet waardoor de deuren gesloten blijven.

Specificatie van de Beegle S3D

Voor het meten van de temperatuur is de Beegle S3D gebruikt. Deze variant is draadloos en geschikt voor maximaal 3 sensoren. In deze case wordt met één sensor de temperatuur continu gemonitord. Via MyBeegle wordt de bedrijfsleider via sms-berichten en e-mail op de hoogte gehouden van afwijkingen. Alle data wordt gelogd en wordt een jaar opgeslagen. Met deze data is gedetailleerde analyse mogelijk waarmee ervaring van de vriezer opgedaan kan worden.

Een demo?

Vraag een demo aan. Je krijgt dan een voorbeeld van de monitoring van lagers met de Beegle. Ook laten we je zien hoe MyBeegle werkt en wat de toegevoegde waarde in jouw situatie is. Frans Nijman is productspecialist voor de Beegle en heeft het product mede-ontwikkeld en laat je graag zien hoe de Beegle werkt.