Kouder weer: Controleer je flenskoppelingen  

Met de komst van de herfst kan het geen kwaad extra aandacht te geven aan aandrijvingen die buiten staan. Die hebben te maken met extra belasting door de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld een flenskoppeling, die heeft vaak kunststof delen. Bij een oudere koppeling en extra belasting door bijvoorbeeld vorst en zwaardere bedrijfsomstandigheden kunnen die uitharden en breken.  

Een flenskoppeling is een verbinder van twee assen die bestaat uit twee naven waarvan één met een flens. Er is geen flexibel element in deze koppeling en daarom is exacte uitlijning erg belangrijk. Hiermee voorkom je schade aan bijvoorbeeld de lagers etc. Dit type koppeling wordt bijvoorbeeld op een vliegwiel gemonteerd.  

Toepassingen

Flenskoppelingen zijn te gebruiken in alle hydrostatische aandrijvingen zoals bijvoorbeeld bouw-en landmachines. Voor de aandrijving van mobiele machines worden meestal verbrandingsmotoren ingezet. Bij hydrostatische aandrijvingen worden de hydraulische pompen direct gekoppeld, en deze verbinding komt tot stand door middel van een flenskoppeling. Die moet daardoor niet alleen voldoen aan hoge eisen, maar in de eerste plaats betrouwbaar kracht overbrengen zodat de machine betrouwbaar haar werk kan doen. 

Ons aanbod 

Wij hebben een ruim aanbod flenskoppelingen. Veelal op voorraad, zo niet dan op zeer korte termijn leverbaar.  

KTR 

Rexnord 

Meer informatie?

Vraag naar Benjamin Savci voor extra informatie. Hij is product- en technisch specialist voor o.a. koppelingen. Hij denkt graag met je mee en kan adviseren bij de selectie van de juiste flenskoppeling.