Hittebestendige polyamideKettingen in polyamide

Kettingen en schakelbanden zijn in veel varianten, maten en materialen beschikbaar. Een bijzonder materiaal is hittebestendige polyamide. Dit materiaal is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Er zijn diverse typen schakelbanden en kettingen leverbaar in dit materiaal.

Materiaal eigenschappen

Het materiaal polyamide of nylon zijn de meest voorkomende technische thermoplastics. Daar waar nylon valt onder de synthetische polymeren is polyamide een natuurlijk grondstof. Op het moment dat nylon of polyamide glasgevuld worden, verandert de karakteristiek substantieel. Het materiaal krijgt een enorme slijtvastheid en hardheid. Daarnaast blijven de materiaaleigenschappen onder temperaturen van -40C tot 180C gewaarborgd. De glasvezelversterkt nylon of polyamide is derhalve uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld transportkettingen in temperatuurwisselende omgevingen. Ook in omgevingen waar veiligheid en hygiëne essentieel zijn, hierbij kun je denken voedselverwerkende machines.

Meer informatie?

Roel Herink is productspecialist voor ons assortiment transportkettingen en schakelbanden. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw situatie dan kan hij je verder helpen. Maatwerk is daarbij ook altijd een optie.