Graessner DynaGear haakse tandwielkastDynaGear servo haakse tandwielkast

Wanneer je precisie nodig hebt dan wil je zeker weten dat de tandwielkast de gevraagde prestatie levert. Bijvoorbeeld zoals bij onze klanten die gebruik maken van robots. De DynaGear van Greassner is zo’n product. Deze tandwielkast behoort tot de meest hoogwaardige fijnmechanische tandwielkasten voor servo-applicaties. De DynaGear is geschikt voor toepassingen waarbij je hoge precisie nodig hebt in combinatie met bijvoorbeeld piekbelasting/hoog dynamische belasting. Bekijk de technische specificaties.

Technische specificaties

Haakse tandwielkasten zijn er in vele soorten en maten. Het grote verschil zit in kwaliteit. Dat zie je bij Greassner terug in de productspecificaties.

  • Door de toegepaste hypoide tandwielen in combinatie met een hoge torsiesfijheid wordt een spelingarme aandrijving van ≤ 2arcmin bewerkstelligd.
  • De serie is leverbaar tot een koppel van 1440Nm
  • De Dynagear is leverbaar met een ratio 3:1 tot 100:1
  • Montage van vrijwel ieder type servomotor wordt eenvoudig mogelijk gemaakt door middel van een aanbouwflens en een precisie koppeling.
  • Eenmaal gemonteerd heeft de Graessner Dynagear vrijwel geen onderhoud nodig.

In vergelijk

In de praktijk heeft de DynaGear zijn kwaliteit bewezen t.o.v. de concurrenten in diverse takken van industrie. Wij vertrouwen hierop omdat wij weten dat er vanuit Graessner geen concessie wordt gedaan aan kwaliteit en betrouwbaarheid. De DynaGear is beschikbaar vanaf €950,- (voor een basis versie). In vergelijk met andere oplossingen zijn er goedkopere oplossingen beschikbaar. Wanneer de toepassing het toelaat heb je uiteraard meer ruimte en kun je kiezen voor meer speling  of een minder lange levensduur. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor jou.

Jouw toepassing

Jan en Geoffrey zijn productspecialist voor de producten van Graessner. Zij kunnen je vertellen welk product het beste aansluit op jouw wensen en je technisch adviseren. Door onze nauwe samenwerking met Graessner kunnen wij passende oplossingen bieden. Bekijk hier de technische specificaties.