Gelijkstroommotoren van Transtecno

Wij bieden een brede range van gelijkstroommotoren aan. Deze variëren van motoren met 12V tot 24V. Diverse motoren uit deze range kunnen door de IEC genormaliseerde aansluitflens gemakkelijk worden gekoppeld aan de CMG tandwielkasten, CMB kegelreductoren en CM-CMM wormwielkasten. In dit artikel geven we meer informatie over wat gelijkstroommotoren zijn. Hier vind je een overzicht van de gelijkstroommotoren die we aanbieden. Daar vind je ook de technische specificaties.   

Wat doet een gelijkstroommotor 

Elektrische energie in de vorm van gelijkstroom wordt omgezet in mechanische energie. Dit is gebaseerd op de Lorentzkracht die een stroom voerende geleider vindt in het magnetische veld in de gelijkstoommotor. De richting van het magnetische veld wordt continu veranderd, dat gebeurd dan mechanisch. In een borstel loze elektromotor wordt de verandering elektronisch geregeld. Belangrijkste feature is dat deze motoren de mogelijkheid hebben om de rotatiesnelheid eenvoudig te regelen. Daardoor zijn ze geschikt voor regelbare kleine aandrijvingen. 

Voordelen van een gelijkstroommotor 

  • Klein van opbouw  
  • Laag gewicht 
  • Gemakkelijk regelbaar 
  • Betrouwbare kwaliteit 

Hoe lang gaat de motor mee 

De BLDC motoren van Transtecno zijn onderhoudsvrij voor de gehele levensduur, mits deze goed is afgesteld. Zo’n motor gaat, afhankelijk van de applicatie en andere factoren, jaren mee. Een DC motor heeft ongeveer een levensduur van 3.000 uur.  
Veelal zijn slijtagedelen gemakkelijk uit te wisselen waardoor deze motoren economisch en compacte oplossingen bieden. Wanneer een DC motor wordt uitgevoerd met een neodium-magneet dan levert de motor meer kracht en is compacter van formaat.  

Meer informatie 

Wil je meer weten over gelijkstroommotoren of een geschikte toepassing voor jouw applicatie? Neem dan contact op met Geoffrey Gokoelsing of Jan Lammers. Zij werken nauw samen met Transtecno en kunnen je adviseren over het juiste product voor jou. Hier vind je het productaanbod van gelijkstroommotoren.