Geen RVS – wel dezelfde mogelijkheden Geen RVS PowerGear - wel dezelfde mogelijkheden

RVS tandwielkasten van Graessner zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen voor hygiëne in de voedings-, farmaceutische en medische technologie-industrie. Zowel de behuizing als de flenzen worden gemaakt van AISI 304 en de assen van AISI 316.

Prijskaartje 

De kosten voor een RVS tandwielkast (of welke ander RVS product in de aandrijftechniek) liggen over het algemeen hoger. Vaak is dat een noodzakelijke uitgave gezien de eisen die er worden gesteld aan hygiëne en levensduur i.c.m. de bedrijfsomstandigheden. Maar er zijn goedkopere alternatieven.  

Een goedkoper alternatief 

Graessner gebruikt voor de PowerGear tandwielkasten een GLE coating. Dat is een dunne chroomlaag die op de tandwielkast wordt aangebracht. De GLE-coating wordt al geruime tijd met succes toegepast in de medische technologie en in de voedingssector. De coating bestaat uit puur chroom en wordt ook gebruikt door fabrikanten van chirurgische instrumenten, gereedschappen en andere apparatuur. De GLE coating is beschikbaar voor de PowerGear series size 54-280. Bij de PowerGear Miniature kan Graessner de aluminium onderdelen aan de buitenzijde anodiseren. 

Technische specs?  

Bij beide varianten worden de montagegaten gemaakt op basis van de inbouwsituatie. Typeaanduiding en serienummer zijn in de behuizing gelaserd. Passende smeeroliën voor de voedingssector zijn vanzelfsprekend. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Jan of Geoffrey kan een vergelijkende offerte maken bijvoorbeeld. Ook is er in overleg met Graessner maatwerk mogelijk.