Een duik in het diepe met Power JacksU-serie subsea producten van Power Jacks

De productrange van Power Jacks kent een lange historie in extreme bedrijfsomstandigheden. De hefschroefspindels, actuatoren en tandwielkasten worden ingezet in omstandigheden met extreme hitte, kou of vuil. Dit heeft geen impact op het functioneren van de producten. Mede door onze intensieve samenwerking met Power Jacks helpen wij onze klanten met de producten die het beste aansluiten bij de omstandigheden.

U-Serie van Power Jacks

Een productgroep waar je nog niet veel over gehoord hebt van ons is de U-serie van Power Jacks. Dit is een serie van hefschroefspindels en gemonteerde tandwielkasten die specifiek ontwikkeld zijn voor onderwater toepassingen, zowel zoet- als zoutwater. De U-serie kenmerkt zich door een hoog koppel in combinatie met een lage backlash. De toepassingen voor deze subsea producten zijn vooral te vinden in de offshore, waar kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid onder extreme omstandigheden vereist zijn. 

  • Toepassingen in de off-shore en waterzuiveringsinstallaties
  • Concrete toepassingen in de off-shore zijn bijvoorbeeld:
  • het verankeren van betonnen of stalen constructies op de zeebodem.
  • het openen en sluiten van afsluiters voor het doorvoeren van olie of gas
  • In waterzuiveringsinstallaties wordt de U-serie toegepast voor de verplaatsing van het filterzeef en het openen en sluiten van hoofdafsluiters in de gemalen en waterkeringen.

Betrouwbaar en veilig

De U-serie wordt onder water gebruikt en vaak op grote diepte, daarom is het continu betrouwbaar functioneren essentieel. Er is bij de ontwikkeling van deze serie daarom uitvoerig en langdurig getest onder water in extreme omstandigheden.

Door de langdurige praktijktesten in zoutwater kan met zekerheid gesteld worden dat een diepte van 3.000m tot de standaard behoort. De constructie van hefschroefspindel en tandwielkast zijn dusdanig geconstrueerd dat diepten tot 4.000 – 5.000 meter mogelijk zijn zonder dat er concessie gedaan hoeft te worden aan de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

Meer weten? Neem contact op

Geoffrey Gokoelsing is technisch- en productspecialist voor de producten van Power Jacks. Hij denkt graag met je mee en helpt je verder bij de keuze voor het juiste product. Neem contact op voor meer informatie of download de productfolder van de U-serie.