ECMG co-axiale motorreductor 

Een motorreductor wordt toegepast voor aandrijvingen van machines met lagere toerentallen die hoge koppels vereisen. Het grote voordeel is dat de draairichting voor het vertragingsgedeelte in beide richtingen kan zijn. Een ander voordeel is dat de elektromotor en reductor samen een compacte en gesloten eenheid vormen en daarbij een rendement van ca. 98% heeft. 

De ECMG serie 

De ECMG co-axiale reductoren, met permanenten magneet motoren, zijn reductoren waarin de elektromotor direct op de reductor is gemonteerd. Bij een co-axiale uitvoering staat de as van de motor lijnrecht tegenover het aan te drijven werktuig en brengt zo de overbrenging met een hoog koppel direct over. De toepassing is veelzijdig. Overal waar een hoog koppel met een niet al te hoog toerental vereist is, wordt dit type reductor toegepast. In bijvoorbeeld de diervoederindustrie of papierindustrie wordt veel gebruikt gemaakt van de co-axiale reductor. In deze omgeving zijn vuil en water geen uitzondering en worden relatief hoge krachten vereist. Tegen deze factoren is de co-axiale reductor uitstekend bestand. 

Technische specificaties  

Motorvermogen Uitgaande koppel Overbrenging
Pn 0.1 - 0.8 kW M2 2 - 557 Nm i 0 - 0
 • Lage voedingsspanning 12 of 24 V DC 
 • Geschikt voor montage van een encoder 
 • Motorvermogen is 100 tot 800W (S2) 
 • Ferrietmagneten 
 • Gegoten aluminium behuizing 
 • Gietijzeren voeten en uitgaande flenzen 
 • Geslepen tandwielen 
 • Synthetische levensduursmering 

Tips voor de selectie van deze motorreductor 

Wil je hulp bij de selectie? Neem dan contact op Geoffrey of Jan, zij zijn technisch- en productspecialist voor de motorreductoren van Transtecno. Het is belangrijk om te weten wat de bedrijfsomstandigheden zijn van een reductor. Deze kan een grote invloed hebben op de prestaties en levensduur. Denk bijvoorbeeld aan: 

 1. Chemische bestendigheid of stof (Denk aan speciale afdichtingen) 
 2. Explosie gevaar (ATEX) 
 3. Extreme temperaturen (schommelingen) 

Op het moment dat er grote radiale en/of axiale krachten op de tandwielkast komen, heeft dat invloed op de levensduur van de reductor. Daarom is het van belang dat de vereiste krachten berekend worden. Wanneer er grote radiale en/of axiale krachten op de tandwielkast komen kan gekozen worden om zwaardere lagers in de reductor te monteren. 
 
Fx = Radiale belasting 
X   = Positie van de kracht 
Fa = Axiale belasting