De Beegle op locaties zonder stroomvoorziening

Met de ervaringen die wij in de praktijk hebben opgedaan met de Beegle willen we nu graag een volgende stap zetten. We zijn veel in gesprek met klanten over de mogelijkheden van monitoring van kritische machineonderdelen en één van de vragen die we vaker krijgen is om zo min mogelijk aan te passen aan de bestaande installatie en monitoring op plekken waar geen stroomvoorzieningen voorhanden zijn.

Testopstelling met LoRa

Om dit te realiseren zijn we nu aan het testen met een opstelling waarbij we werken met een LoRa module. LoRa is specifiek ontwikkeld om kleine hoeveelheden data uit te wisselen. Hiervoor is weinig energie nodig, om die reden ontwikkelen wij een stroombron in de vorm van een kleine accu die opgeladen wordt door een zonnecel. Een belangrijke test is om te ondervinden hoe lang de kleine accu in de nodige energiebehoefte kan voorzien.

Continu monitoring altijd nodig?

In de praktijk wordt ervaren dat continue monitoring effectief is, maar je wilt alleen maar een melding krijgen op het moment er iets lijkt te gebeuren. Met andere woorden, er wijkt iets af van de vooraf ingestelde norm. Dit betekent dat er in principe weinig data verstuurt hoeft te worden, waardoor LoRa in combinatie met de Beegle zeer geschikt is. Op locaties waarbij niet per definitie een stroomvoorziening aanwezig is of waar aansluitingen niet of lastig te verwezenlijken is, is LoRa ook de perfecte oplossing. Denk aan:

  • Afvalcontainers
  • Gemalen
  • Dijken
  • Bruggen

Wat is LoRa

Lora is een Longe Range, Low Power IoT- verbinding. Dit is ontwikkeld om kleine hoeveelheden data uit te wisselen tussen objecten en systemen. Het grote voordeel van LoRa is dat er door de kleine hoeveelheden data weinig energie nodig is. Dit betekent dat kleine energiebronnen als accu’s of batterijen een zeer lange standtijd hebben.

Vraag een demo aan

Frans Nijman kan in een demo laten zien wat de toegevoegde waarde van de Beegle in jouw situatie kan zijn. Elke machine of installatie is anders en hier kunnen we de Beegle op aanpassen. De Beegle is al beschikbaar vanaf € 1.750,-. Voor een demo kun je een afspraak maken met Frans Nijman.