Schotelantennes laten draaien

In Burum (Friesland) bevindt zich een schotelantennepark dat toebehoort aan de Nationale Sigint Organisatie, een Nederlandse organisatie die radio- en satellietcommunicatie afluisterde voor de AIVD. Tegenwoordig heet de organisatie Joint Sigint Cyber Unit. Om digitaal verkeer zo goed mogelijk op te vangen, staan de schotels niet vast maar kunnen zij enigszins bewegen.

Aan ons is de vraag gesteld mee te denken over hoe een schotel bijgedraaid kan worden. De schotels wegen tonnen en in dit specifieke geval ging het om een schotel van 75 ton. Het gebruikte materiaal moet dit gewicht goed kunnen dragen. Onze sales engineers hebben gekozen voor een spindelhefelement. Het betrof een Screw Jack TM9475 met een bereik van 6”. De Power-Jack zorgt ervoor dat een schotel enkele graden naar links of naar rechts kan schuiven, of zich verticaal bewegen kan.

Hoewel het gebruikelijk is om met een metrisch systeem (mm) te werken, is Morskate ook gewend aan het werken met inches. Als je een systeem of product hebt dat op het Brits-Amerikaanse maatsysteem geënt is, kun je dus ook altijd bij ons terecht. Neem contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden die Morskate biedt.

 

 

Onze medewerkers staan voor je klaar

Frans Nijman

Managing Director

Erik Bekhuis

General Manager

Nienke Kalverla

Marketing & Communicatie