5 voordelen van pneumatische cilinders van IP-P IP-P pneumatische cilinderpneumatiek

Pneumatische cilinders zijn er in vele varianten en uitvoeringen en van verschillende merken/aanbieders. De werking en de kracht van een pneumatische cilinder worden enerzijds bepaalt door de perslucht werkdruk en anderzijds door de diameter van de cilinder in combinatie met de diameter van de zuiger en zuigerstang. Je hebt ook te maken met enkel- en dubbelwerkende cilinders. Bij Morskate bieden wij sinds kort het IP-P pneumatiek pakket aan.

Wij hebben 5 voordelen van het IP-P pneumatiek pakket voor je op een rij gezet. 

Voordeel 1: afwijkende maten zijn beschikbaar

Over het algemeen voldoen pneumatische cilinders aan een ISO-normering. In  sommige gevallen wijken uitvoeringen af. Dit kan bijvoorbeeld de lengte zijn, de slag of de bevestiging. De lengte, (slaglengte genaamd) is in vele uitvoeringen mogelijk binnen het IP-P pneumatiek pakket. Afhankelijk van de positie en toepassing kan een pneumatische cilinder op maat gemaakt worden.

Voordeel 2: hygiëne gegarandeerd

RVS cilinders zijn vanzelfsprekend beschikbaar in het IP-P pneumatiek pakket. In een vochtige omgeving wil je namelijk gebruik maken van roestvaststaal. Maar ook in een omgeving waar hygiene een rol speelt is dit belangrijk. Wij werken veel met klanten uit de voedingsmiddelen industrie en weten daarom uit ervaring dat de beperking van schoonmaak dan al snel winst op levert.

Het grote voordeel van de IP-P cilinders is dat ze naast de RVS uitvoering ook een glad oppervlak hebben. Dit is een vereist voor onderdelen die wij leveren aan bijvoorbeeld onze klanten in de voedingsmiddelen industrie zoals Zwanenberg.

Voordeel 3: afdichtingen van Viton

Afdichtingen met Viton garanderen een uitermate sterke mechanische en chemisch bestendige afdichting. De mechanische eigenschap van een Viton afdichting zijn gegarandeerd tot extreem hoge temperaturen. Door de Viton afdichtingen zijn de IP-P cilinders en ventielen uitermate geschikt in de petro-chemische industrie, maar ook in de veeleisende voedingsmiddelen industrie.

Voordeel 4: sinterbrons lagering

De lagering van de zuigerstang is één van de belangrijkste componenten in de pneumatische cilinder. De lagering van IP-P zijn uitgevoerd in sinterbrons. De belangrijkste eigenschap van sinterbrons is dat het naast een precieze maatvoering voorzien is van een onder druk gevulcaniseerd smeermiddel. Dit smeermiddel zorgt ervoor dat er een dunne afdichtende en smerende filmlaag tussen zuigerstang en lagering ontstaat. Hierdoor is slijtage van de zuigerstang tot een minimum beperkt.

Voordeel 5: prijstechnisch interessant t.o.v. de gerenommeerde merken

Technisch is IP-P pneumatiek gelijkwaardig aan de gerenommeerde merken in de markt. Op sommige punten is het zelfs een verbetering. Maar qua prijs betekent dat niet dat ze duurder zijn. En dat is dus een groot voordeel. Je hebt de beste technische kwaliteit voor een goede prijs.

IP-P pneumatiek assortiment

Wij hebben het complete IP-P pneumatiek in ons assortiment. Bekijk hier het volledige productaanbod. Wij hebben cilinders en alle overige bijbehorende ventielen, accessoires en verzorgingsproducten. 

Leg je technische vraag bij ons neer en wij helpen je bij de selectie van de juiste pneumatische onderdelen.