SEW

Morskate aandrijvingen is officieel distributeur van SEW. Bij ons kun je terecht voor SEW motoren en andere gerelateerde producten zoals stappenmotoren en servomotoren. Onze ervaren engineers zijn zeer goed in staat om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast hebben wij een grote voorraad servomotoren en aandrijfmotoren waardoor vaak snel geleverd kan worden.

SEW aandrijfmotoren

Morskate Aandrijvingen is in 1951 opgericht en levert al zeer lange tijd diverse SEW motoren. De motoren die wij leveren worden wereldwijd gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Zo worden ze onder andere gebruikt voor: montagelijnen, tansportbanden, wasstraten en roltrappen. Dagelijks zijn onze engineers bezig met het bieden van oplossingen op het gebied van aandrijf- en transporttechniek.

De energiezuinige motoren die wij leveren zijn verkrijgbaar voor verschillende rendementsklassen. Het is belangrijk om te beseffen dat er naast de aanschafprijs ook andere kosten zijn zoals stroomverbruik. Om deze reden is het belangrijk om te kijken naar de TCO ofwel total cost of ownership. Vaak wordt gesteld dat 80% van de kosten bestaan uit verbruikskosten. Door de juiste energiezuinige motor te selecteren kun je dus flink besparen. Onze ervaren engineers helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Vanaf januari 2017 wordt de IE3 klasse elektromotor verplicht. IEC 60034 is de internationale standaard van de Internationale Elektrotechnische Commissie voor ronddraaiende machinerie. En de IEC 60034-30 bepaalt de energie-efficiëntie klassen voor single-speed, drie-fase kooi-inductie motoren met 2, 4 of 6 polen.

Er zijn drie klassen:

  • IE1         (standaard efficiëntie)
  • IE2         (hoge efficiëntie)
  • IE3         (Premium efficiëntie)

Elke efficiëntieklasse is gedefinieerd door een nominaal vermogensbereik van 0,75 tot 375 kW. De IE2 klasse is verplicht geworden vanaf juni 2011 in Europa. Vanaf 1 januari 2017 zal de IE3 klasse (0,75-375 kW) verplicht worden.

Servomotor en servomotor besturing

Morskate levert niet alleen een ruim aanbod SEW motoren maar nog veel meer componenten en oplossingen op het gebied van techniek. Wij bieden je naast elektromotoren, draaistroommotoren en stappenmotoren ook alle benodigde accessoires en onderdelen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere componenten / oplossingen zoals: monitoringssystemen, askoppelingen, transportbanden en meer. Door ons brede assortiment en uitgebreide kennis zijn wij goed in staat om je te helpen bij jou aandrijving en transport. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze engineers