Sati spanelementen

Sati spanelementen zijn zelfcentrerend. Dit geldt vooral bij lage koppels. Deze spanelementen zorgen voor een sterke verbinding tussen de as en het tandwiel. Sati spanelementen zorgen voor een goede overdracht, ook als het grote koppels betreft. Spanelementen kunnen helpen bij de goede montage van schijven en poelies. Hiervoor kunnen ook krimpschijven toegepast worden. Het is van belang om de naven op de assen te monteren zonder spiebanen en spieën. 

Uitvoeringen van een klembus of spanelement

Spanelementen zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals staal, RVS en verzinkt.Spanelementen staan ook bekend onder de naam klembussen. Klembusssen kunnen, naast de hierboven al genoemde functies, ook toegepast woren bij een asverbinding van een volle en holle as. In dit geval wordt het koppel overgebracht door een krimpverbinding en wordt er geen gebruik gemaakt van een spiebaan met een spie. Bij een spanelement of klembus is het van belang dat de diameter van de as en naaf voldoet aan de standaard toleranties, zodat het gewenste draaimoment kan worden overgebracht.

Uitgebreid assortiment aandrijftechniek componenten

Wij leveren niet alleen spanelementen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.