Sati HRC klauwkoppeling

Elastische klauwkoppelingen zijn askoppelingen die voor een korte periode torsie schokken kunnen opvangen. Een klauwkoppeling is in staat tot het opvangen van hoek, parallelle en axiale fouten. De mate van trillingsdemping is aan te passen door de beschikbaarheid van verschillende hardheden van de tandkransen: 64 – 80 - 92 en 98 gr shore.

Door het elastische element, de tandkrans of spider, worden stoten, draaischommelingen en geluiden effectief gedempt. De klauwkoppeling leent zich voor kleine tot grote koppels. De klemnaven met spiebaan en tapgat kunnen voor een nog groter koppel zorgen. Klauwkoppelingen worden ook wel doorslagveilige koppelingen of elastische koppelingen genoemd. Deze koppelingen zijn in verschillende materiaalsoorten te verkrijgen zoals grijs gietijzer (GG), staal en aluminium.

De Sati HRC klauwkoppeling is een koppeling voor algemene toepassingen met een flexibel element dat een hoge mate van foutieve uitlijning op kan vangen. Vanwege hun superieure design, passen HRC koppelingen in grotere schachten wat hen een erg interessant en compleet geoptimaliseerd product maakt. 

Specificaties van de Sati HRC klauwkoppeling

  • Parallelle uitlijning tot 0,5 mm
  • Axiale verplaatsing tot 1,7 mm
  • Incidentele parallel, hoek- en axiale verplaatsing van de aangesloten assen kan worden aangepast
  • Geen smeermiddel nodig
  • Door het elastomere component is de klauwkoppeling geschikt voor gebruik in de meest diverse omstandigheden
  • Temperatuurbereik van -40°C tot +100°C 

Uitgebreid aandrijftechniek assortiment

Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.