PTP SURE flex

De SURE Flex koppeling bestaat uit:

  • Twee identieke één flens hubs met interne en externe tanden
  • Een flexibele huls ook met interne en externe tanden
  • Standaard materiaal voor de flexibele mouwen is PROCOUPLAN.

Tenzij anders vermeld, is de flexibele huls standaard geleverd in een 1-stuk design (JX). Een open versie is ook beschikbaar op aanvraag (type JXC).

De hoge torsiestijfheid elasticiteit geeft een natuurlijke lage frequentie. Samen met haar vermogen om trillingen te dempen, is SURE-Flex een zeer geschikte keuze voor toepassingen met heen en weer bewegende apparatuur, zoals gebeurd wanneer een motor aangedreven wordt. De open versie staat de vervanging van de huls toe zonder dat de aangesloten apparatuur verplaatst hoeft te worden. Dit gebeurt door het bewegen van enkel de flensnaven mits gemonteerd op de assen met een schuifpassing. HYTREL materiaal kan ook worden geleverd op aanvraag. Dit type huls heeft een koppel draagkracht die 4 maal hoger, maar met een verminderde torsieflexibiliteit functioneert. 

Diverse elastische koppelingen

Morskate Aandrijvingen biedt een zeer uitgebreid assortiment flexibele koppelingen, bestaande uit diverse maatvoeringen en diverse materialen. Wij leveren onder andere de wereldwijd meest toegepaste KTR Rotex elastische klauwkoppeling. Deze is in diverse uitvoeringen leverbaar. Of denk aan de Rexnord Omega hoogelastische askoppeling. Een zeer onderhoudsvrij type met hoogelastische elementen. De Rexnord Viva koppeling en PTP Sure-flex koppeling zitten ook standaard in ons assortiment. Voor maatwerk en klantspecifieke oplossingen kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Elastische koppelingen in alle soorten en maten

Wij leveren niet alleen elastische koppelingen, maar ook vele andere producten om een aandrijving met optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als elektromotorenindustriële remmen en hydrauliekcomponenten. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.