PTP PENCOflex

De PENCOflex koppeling bestaat uit twee gietijzeren naven waarop rubber bussen zijn gemonteerd. De pennen, bestaande uit gemalen staal, hebben een cilindrische vorm tot maat 460. De pinnen in de maten 145-200 zijn axiaal vastgemaakt door een borgring en een moer; de maten 235-460 met twee borgveren. Pinnen van koppelingsgrootte 510 lopen taps toe of zijn aangeboord, en zijn bevestigd door een schroef en ring. Een borgring beperkt de bush translatiebeweging.

De rubberen bussen zijn gevulkaniseerd op slijtvaste messing liners die op de pinnen met speling zijn gemonteerd. Dit laat hen toe om vrij te draaien en iets te bewegen in de lengte. De spanning die op de lagers uitgeoefend wordt, wordt dus aanzienlijk verminderd. Een unieke vorm waarborgt een gelijkmatige verdeling van belastingen, zelfs bij scheefloop. Dit komt door een verminderd buigend moment als gevolg van de radiale kracht op de pinnen. Het zorgt voor een verhoogde duurzaamheid van zowel de bushes en pinnen.

Assortiment pennenkoppelingen

Wij bieden verschillende pennenkoppelingen aan, zo hebben wij bijvoorbeeld niet alleen stalen, maar ook gietijzeren pennenkoppelingen. Uiteraard zijn deze leverbaar in zeer veel verschillende maten om je zo altijd een passend product te kunnen bieden. We zijn zelfs in staat om pennenkoppelingen te leveren tot 1.220.000Nm. Daarnaast heb je bij ons ook de keuze uit remtrommel/remschijf uitvoeringen. Onze pennenkoppelingen zijn goed gekeurd volgens de EC standaard 94/9/EC (ATEX 95 certificaat)

Pennenkoppelingen in alle soorten en maten

Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten om een aandrijving met optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.