KTR ROTEX koppelingen

Wereldwijd is de ROTEX de meest toegepaste elastische / flexibele en onderhoudsvrije klauwkoppeling. Morskate beschikt over een zeer grote voorraad ROTEX koppelingen van zeer kleine tot zeer grote maten, voorzien van vele maatboringen of klant specifiek bewerkt. Bekijk hier het assortiment deelbare klauwkoppelingen en klauwkoppelingen die wij hebben van ROTEX. 

Spelingsvrije uitvoering (GS)

Behalve een dubbelcardanische uitvoering bestaat er ook een spelingsvrije uitvoering. Deze wordt de ROTEX GS genoemd. Deze askoppeling is ondanks de trilling dempende eigenschappen torsiestijf, waardoor het niet nodig is om concessies te doen wat betreft de nauwkeurigheid, zelfs niet bij hoogdynamische servo aandrijvingen.

De ROTEX koppeling

De constructie van de ROTEX is vrij eenvoudig. Een standaard ROTEX koppeling bestaat uit 2 naafdelen die met hun klauwvormige constructie in elkaar grijpen. Tussen deze 2 naven bevindt zich een tandkrans die een bolvormige vertanding heeft. Door de opbouw ontstaat een compacte, montagevriendelijke, flexibele en axiaal steekbare askoppeling. Tevens is dit product in staat om de levensduur van de aandrijflijn te verhogen, door de zeer sterke dempingseigenschappen.

Een ROTEX koppeling is ideaal voor het overbrengen van koppel, terwijl het trillingen dempt en schokken absorbeert. Daarnaast zijn ROTEX koppelingen gecertificeerd en bevestigd volgens EG-norm 94/9/EG (ATEX 95) als eenheden van de categorie 2G / 2D en dus geschikt voor gebruik in gevaarlijke gebieden van zone G1, G2, D21 en D22. Deze askoppelingen zijn ook in staat om axiale, radiale en hoekafwijkingen tussen de assen op te vangen. En ze kunnen zowel in horizontale als verticale posities gemonteerd worden.

De kwaliteit en de levensduur van onze koppelingen zijn uitstekend vanwege de kwalitatief uitmuntende productie. De ROTEX koppelingen die wij leveren zijn uitgerust met de nieuwe temperatuur resistente T-PUR tandkransen die beschikbaar zijn in drie verschillende graden van hardheid. Tevens bieden wij ook de oude tandkransen indien gewenst. Met het temperatuurbestendige T-PUR zijn de eigenschappen van de ROTEX op belangrijke punten geoptimaliseerd. T-PUR is beter temperatuurbestendig en heeft een langere levensduur dan standaard polyurethaan materiaal.

Ons productaanbod

Bekijk hier het aanbod van klauwkoppelingen en deelbare klauwkoppelingen die wij hebben van ROTEX. Vragen? Neem contact op met een van onze sales engineers.