KTR REVOLEX koppelingen

De REVOLEX pennenkoppeling is een elastische pen- en buskoppeling. Deze koppeling is de oplossing voor toepassingen in zware bedrijfsomstandigheden met grote overbrengingen. De REVOLEX koppeling staat bekend om zijn eenvoudig te bevestigen pennen en elastische bussen. De REVOLEX is gebaseerd op de POLY-NORM koppeling.

De REVOLEX koppeling

Pennenkoppelingen worden voornamelijk gebruikt als flexibele koppelingen bij toepassingen waar een betrouwbare koppeloverdracht nodig is onder zware werkomstandigheden. Een pennenkoppeling bestaat uit twee naven die uit verschillende materialen kunnen bestaan en zijn voorzien van pennen waar rubberbussen op zijn bevestigd. Het zijn flexibele koppelingen die doorslagzeker zijn en om deze reden worden ze veel toegepast bij onder andere hijsapplicaties.

De pennenkoppeling bestaat uit 2 gietijzeren/stalen naven. De aanwezige pasruimte tussen pen en bus maakt het mogelijk dat de hulzen een roterende beweging kunnen maken en enigszins in de lengte richting kunnen bewegen. De krachten die op de lagering van de assen worden uitgeoefend, worden hierdoor aanzienlijk terug gebracht. Als gevolg van allerlei asverplaatsingswaarden, bijvoorbeeld door een onnauwkeurig instellen van de drijvende of aangedreven elementen, wordt gecompenseerd voor trillingen en schokken. De REVOLEX koppeling is zeer betrouwbaar en schokken worden uitstekend gecompenseerd.

De koppeling is onderhoudsvrij en wordt onder andere in algemene techniek en pompindustrie en transporttechniek gebruikt. Voor een optimale aanpassing aan de verschillende toepassingen, zijn er 21-off maten beschikbaar met koppels tot 1.220.000 Nm. Naast de standaard koppelingen zijn op maat gemaakte oplossingen ook beschikbaar.

Ons productaanbod REVOLEX koppelingen

Bekijk hier de KTR REVOLEX pennenkoppeling of ons gehele aanbod van pennenkoppelingen. Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.