KTR RADEX koppelingen

Een lamellenkoppeling wordt toegepast om vermogen overbrenging te realiseren. Ze staan bekend om het feit dat ze hoge koppels bij hoge snelheden succesvol kunnen overbrengen. Hierbij is het mogelijk om grote afstanden te overbruggen door het gebruik van spacers. Dit type koppelingen zijn draaistijve koppelingen en deze hebben vrijwel geen hoekspeling. Ze zijn in staat om axiale, radiale en angulaire uitlijnfouten op te vangen.

De RADEX koppeling

De RADEX koppelingen zijn spelingvrije, torsie-stijf en onderhoudsvrije koppelingen. De lammellenkoppelingen hebben een zeer laag massatraagmoment en zijn volledig van staal. De lamellen, die extreem stijf zijn in draairichting, zijn gemaakt van hoogwaardig, roestvrij verenstaal. Ze zorgen voor een compensatie bij hoge verplaatsingen met lage herstelkrachten. Vanwege het volledige stalen ontwerp kunnen de lamellenkoppelingen worden gebruikt in aandrijvingen met temperaturen tot 280°C.

De Radex koppeling kan onder andere hoekspeling, radiale, axiale en angulaire uitlijnfouten opvangen. Radiale afwijkingen kunnen uitsluitend opgevangen worden met koppelingen die uitgevoerd zijn met een enkele of dubbele lamellenpakket. Deze onderhoudsvriendelijke en torsiestijve koppelingen zijn in staat om hoge koppels bij hoge snelheden over te brengen. Grotere afstanden kunnen daarbij overbrugd worden door gebruik van spacers die in verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar zijn.

Wij hebben vele verschillende soorten lamellenkoppelingen in ons assortiment. Je hebt bij ons bijvoorbeeld keuze tussen een enkel- of dubbel cardanische uitvoering van RADEX. Tevens leveren wij lamellenkoppelingen met extra grote naven voor grote boringen en zware toepassingen, en leveren wij de bijbehorende spacers indien gewenst. Materialen waar uit gekozen kan worden zijn bijvoorbeeld roestvrij verenstaal en aluminium.

Ons productaanbod RADEX koppelingen

Bekijk hier ons gehele aanbod van lamellenkoppelingen, waaronder de KTR RADEX-N lamellenkoppeling,de KTR RADEX-NC lamellenkoppeling en de KTR RIGIFLEX-N lamellenkoppeling. Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.