KTR POLY-NORM koppelingen

De POLY-NORM koppeling is een torsievrije klauwkoppeling. Deze koppeling heeft ten opzichte van andere klauwkoppelingen een kortere inbouwmaat. De POLY-NORM kan worden gebruikt in vrijwel alle machines en is ideaal voor de pompindustrie. Deze klauwkoppeling compenseert forse axiale, radiale en haakse verplaatsingen in alle richtingen en brengt het koppel veilig over.

De POLY-NORM koppeling

De POLY-NORM koppelingen bestaan uit 2 naven en een elastisch element, ook wel tandkrans genoemd. Deze tandkrans is verkrijgbaar in verschillende hardheden. Ook is deze leverbaar in het vernieuwde T-PUR materiaal. De POLY-NORM koppeling is te gebruiken bij de meeste machines volgens DIN 740 en gemakkelijk te monteren.

As-afwijkingen, trillingen en schokken worden effectief geabsorbeerd door de POLY-NORM. Deze koppeling is onderhoudsvrij en wordt onder andere toegepast in de pompindustrie en in diverse soorten machines, waaronder compressoren. De POLY-NORM klauwkoppelingen kunnen draaimomenten tot 26.800 Nm aan en hebben een temperatuurbereik van - 30°C tot + 80°C.

Ons productaanbod POLY-NORM koppelingen

Bekijk hier ons gehele aanbod van klauwkoppelingen, waaronder de KTR POLY-NORM ADR klauwkoppeling en de KTR POLY-NORM AR koppeling. Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.