KTR GEARex koppelingen

De GEARex koppeling is een boogtandkoppeling die is gemaakt van staal en voorzien van vetsmering en afdichtringen. Door de flexibele asverbindingen zijn ze geschikt voor een positieve koppeltransmissie. Verder compenseren deze koppelingen axiale, radiale en haakse as verplaatsingen.

De GEARex koppeling

De GEARex koppeling is er in verschillende maten met verschillende draaimomenten van 930 Nm tot 820.000 Nm en met schroefas afmetingen tot maximaal Ø 450 mm. Het draaimoment kan worden verhoogd met behulp van speciale materialen.

GEARex koppelingen worden veel gebruikt in de machinebouw, pompaandrijvingen en compressoren. Deze koppelingen zorgen voor een lange levensduur van machines als gevolg van de gebruikte vetsmering. De koppelingen zijn geschikt voor horizontale montage. Als verticale montage nodig is, kunnen hiervoor speciale oplossingen worden ontwikkeld.

Ons productaanbod GEAREX koppelingen

Morskate is al jaren de enige officiële leverancier van KTR-koppelingen in Nederland. Bekijk hier de KTR GEARex boogtandkoppeling of ons gehele aanbod van boogtandkoppelingen. Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.