KTR FLE-PA koppelingen

Deze torsiestijve boogtand-flenskoppeling FLE-PA zorgt er door zijn materiaalcombinatie van polyamide en staal voor dat de koppeling onderhoudsvrij is en zeer lang mee gaat.

De FLE-PA koppeling

Deze FLE-PA boogtand-flenskoppelingen zijn te gebruiken in alle hydrostatische aandrijvingen zoals bijvoorbeeld bouw-en landmachines. Voor de aandrijving van mobiele machines worden meestal verbrandingsmotoren ingezet. Bij hydrostatische aandrijvingen worden de hydraulische pompen direct gekoppeld, en deze verbinding komt tot stand door middel van een flenskoppeling. Die moet daardoor niet alleen voldoen aan hoge eisen, maar in de eerste plaats betrouwbaar kracht overbrengen zodat de machine betrouwbaar haar werk kan doen.

De FLE-PA flenskoppeling is in speciale flensuitvoeringen leverbaar. De koppeling heeft een hoge torsiestijfheid en zorgt hierdoor voor een resonantievrije werking. Ook is de FLE-PA koppeling onderhoudsvrij door de materiaalcombinatie van kunststof met staal. Deze koppeling heeft een hoge temperatuurongevoeligheid en een hoge mechanische stijfheid. Het draaimoment is van 240 tot 5.300 Nm.

Eigenschappen van de KTR FLE-PA koppeling:

  • Uitmuntende kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Hoge effectiviteit en efficiency
  • Zeer ruim aanbod

Ons productaanbod FLE-PA koppelingen

Morskate is al jaren een officiële leverancier van KTR-koppelingen in Nederland. Bekijk hier de KTR FLE-PA boogtandkoppeling, de KTR FLE-PAC koppeling of ons gehele aanbod van boogtandkoppelingen. Wij leveren niet alleen FLE-PA koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechnniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als aandrijfcomponententransportcomponenten en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.