KTR BoWex koppelingen

Boogtandkoppelingen zijn koppelingen die vaak gebruikt worden bij situaties waar een hoog koppel overgebracht dient te worden. Ze bieden de gebruiker zekerheid van een goed gekozen oplossing, zelfs bij extreme werkomstandigheden.

KTR BoWex Junior koppeling

Een van de best verkopende boogtandkoppelingen van BoWex is de Junior koppeling. Deze koppeling heeft een fantastische kwaliteit en een standaardprogramma met een H7 boring en een spiebaan volgens DIN 6885/1. Hij is beoordeeld op Atex-veiligheid en wordt bevestigd volgens de EG-richtlijn 94/9/EG.

Naast deze populaire koppeling zijn er nog andere producten die binnen de BoWex groep vallen. Denk hierbij aan de BoWex M koppeling, een dubbel cardanische lichtgewicht nylon boogtandkoppeling en bijvoorbeeld de spacer uitvoering.

De BoWex koppeling

De BoWex boogtandkoppelingen zijn vet gesmeerde koppelingen die toegepast worden wanneer grote koppels moeten worden overgebracht en waar deze onvermoeibaar axiale en radiale uitlijningsfouten of afwijkingen moeten kunnen compenseren. De BoWex koppeling is samengesteld uit stalen naven in combinatie met een polyamide-element. Deze materiaalcombinatie staat garant voor een lange, onderhoudsvrije standtijd doordat weinig frictie op de vertanding wordt uitgeoefend. Tevens is een volledig polyamide koppeling leverbaar.

Door de opbouw ontstaat een compacte, montagevriendelijke, flexibele en axiaal steekbare askoppeling. Ook verhoogt dit product de levenduur van de aandrijflijn, door de zeer sterke dempingseigenschappen. De kwaliteit en de levensduur van onze koppelingen zijn uitstekend vanwege de kwalitatief uitmuntende productie. De boogtandkoppelingen produceren nauwelijks geluid en trillingen.

Ons productaanbod aandrijftechniek

Bekijk hier ons gehele aanbod van boogtandkoppelingen en deelbare klauwkoppelingen dat wij hebben van BoWex. Wij leveren niet alleen koppelingen, maar ook vele andere producten op het gebied van aandrijftechniek om een optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten als stappenmotorenindustriële remmen en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.