IP-P Pneumatiek

Er zijn meerdere fabrikanten die pneumatiek componenten leveren. Veel voorkomende merken zijn bijvoorbeeld, Festo, SCM en Parker. Al deze merken hebben vanzelfsprekend hun eigen voor en nadelen. Voor Morskate is Pneumatiek een waardevolle aanvulling op het bestaande assortiment producten in de aandrijftechniek. Wij hebben gekozen voor de IP-P Pneumatiek componenten.

Waarom IP-P Pneumatiek

De belangrijkste criteria zijn kwaliteit, verkrijgbaarheid en uiteraard ook prijs. Al deze gestelde criteria komen overeen met de IP-P pneumatiek producten. De prijsstelling van de verschillende pneumatische cilinders, ventielen en overige accessoires zijn zeer gunstig. Aanvullend kunnen wij uit voorraad leveren. In de praktijk betekent dat we snel leveren, als het nodig is dezelfde dag nog.

De kwaliteit van IP-P pneumatiek producten is hoogstaand. De aluminium cilinders bijvoorbeeld zijn gegoten. Hierdoor zijn er geen randen en gietruimten waardoor het oppervlakte glad is. Er kan dus geen vuil achterblijven. In de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie is dit een minimale vereiste. Wij hebben ruime ervaring in deze branches en hebben een uitgebreid programma in aandrijf- en transportcomponenten die geschikt zijn als het om hygiëne gaat. Bijvoorbeeld transportbanden van uni chains en stelvoeten van Martin Leveling. De IP-P pneumatiek cilinders sluiten hier perfect op aan.

Technische kwaliteit

Technische doen de pneumatiek onderdelen van IP-P niet onder voor de grotere merken zoals bijvoorbeeld Festo en SMC. De pneumatiek onderdelen zijn op bepaalde vlakken zelfs technisch superieur. Dit maakt het technisch een zeer interessante productgroep.

De afdichtingen van cilinders en ventielen zijn overwegend van viton en de zuigerstang afdichting en lagering zijn uitgevoerd in sinterbrons. Dit heeft als voordeel dat het slijtvast en een smerende werking heeft. De cilinders en ventielen zijn naast aluminium vanzelfsprekend in roestvaststaal verkrijgbaar. Aanvullend daarop zijn naast de standaardisering volgens ISO-normering ook afwijkende cilinder lengte snel verkrijgbaar.

Assortiment IP-P Pneumatiek

  • Cilinders aluminium en roestvaststaal
  • Hand- en mechanische bediende ventielen
  • Elektrisch bediende ventielen
  • Luchtbediende ventielen
  • Magneetventielen
  • Luchtverzorging
  • Hulpventielen
  • Aansluitmateriaal

Product en technisch specialist in de pneumatiek

Wij helpen je graag bij de keuze voor het juiste product. Bij Morskate werken wij met product- en technisch specialisten. Wij kunnen voor je uitzoeken wat je nodig hebt, bieden alternatieven en denken met je mee over de technische uitdagingen waar je tegen aanloopt. Stel je vraag en wij helpen je verder.