Bowman Oliekoeler en olietank

Bowman is een wereldwijde, ISO9001 gecerrtificeerde OEM warmtewisselaar, oliekoeler en olietank fabrikant, wiens producten gebruikt worden voor industriële en comerciële toepassingen. Bowman levert verschillende soorten oliekoelers. De meeste Bowman producten zijn gemaakt met bronzen covers die zeer goed tegen corrosie bestemd zijn. Hierdoor zijn de oliekoelers uitstekend geschikt voor gebruik in de Marine industrie.

Bowman heeft een speciaal gebouwde fabriek welke ideaal gelegen is in het hart van het Verenigd Koninkrijk. De fabrikant heeft veel ervaring opgedaan in het zware marine-milieu wat er toe leidt dat de warmtewisselaars vvan zeer hoge kwaliteit zijn, alsmede uiterst betrouwbaar.

  • Hydraulische oliekoelers zijn uitermate geschikt voor het overdragen van hete vloeistoffen en olieën. De producten van Bowman hebben een hoge kwaliteit en enkel de beste materialen worden gebruikt. 
  • Marine oliekoelers zijn een variant die werkt doormidden van het koelen van water of lucht voor motoren in marine toepassingen. De meeste marine producten van Bowman zijn voorzien van een bronzen onderdelen. Brons is zeer corrosiebestendig en dus zeer geschikt voor gebieden waarin zich zeewater bevindt. Een aantal kleinere oliekoelers zijn uitgerust met eindes van neopreen, die rechtstreeks in zeewaterleidingen kunnen passen.

Assortiment warmtewisselaars en oliekoelers

Wij leveren niet alleen oliekoelers, maar ook vele andere producten om een aandrijving met optimaal rendement te realiseren. Denk hierbij aan producten op het gebied van aandrijftechniek zoals aandrijfcomponententransportcomponenten en ons eigen monitoringsysteem de Beegle. Mocht je het product wat je zoekt niet kunnen vinden of heb je advies nodig, neem dan contact op met een van onze sales engineers.